Artikel

publication: The Welfare City in Transition

"The Welfare City in Transition – A Compilation of Texts and Images 1923 – 2020" Velfærdsbyen som vi kender den i dag står overfor strukturelle forandringer, der tiltagende underminerer efterkrigstidens velfærdsideologi.

VIDEO KAN IKKE VISES DA DER MANGLER AT BLIVE UPLOADET ET BILLEDE

Efterhånden som velfærdsbyen er indtrådt i en fase af markedsdrevet byudvikling, er mange af de udfordringer som efterkrigstidens arkitekter og beslutningstagere stod overfor beslægtede med vores samtidige kriser: finanskrise, migrationskrise, demokratikrise, boligkrise, sundhedskrise – samt klimakrise og covid-19 pandemien som de store nytilkomne kriser.

Gennem en collage af tekster og illustrationer fra forskellige stemmer og årtier præsenterer bogen centrale aspekter og perspektiver fra den danske velfærdsbys fortid, nutid og fremtid. Bogen bidrager med en kritisk kortlægning, der indbyder til refleksion såvel som handling i forhold til vores samtidige og fremtidige urbane udfordringer.

Bogen blev udgivet i forbindelse med festivalens undersøgelse af Velfærdsbyen i forandring i 2020. Den er publiceret i samarbejde med Arkitektens Forlag.

Køb bogen

"The Welfare City in Transition" kan bl.a. købes i Arkitektforeningens shop.